Nederlander uren voor tv tijdens sportzomer

Door ANP, donderdag 21 september 2017 22:42, views: 1, bron: ANP

HILVERSUM - Ongeveer 18,5 uur bracht de gemiddelde Nederlander afgelopen zomer door voor de televisie om naar de vele grote sportevenementen te kijken. Dat constateert de NOS, die in een terugblik op de zomer de kijkcijfers heeft geanalyseerd. Volgens de omroep heeft 84,6 procent van de bevolking iets gezien van de sportprogramma's die de NOS-programmering domineerden.

De finale van het EK voetbal voor vrouwen was met ruim 5,4 miljoen kijkers het best bekeken tv-moment van dit jaar tot nog toe. Oranje won de finale met 4-2 van Denemarken en werd in eigen land voor het eerst Europees kampioen.

Toen Dafne Schippers goud won op het WK atletiek in Londen zaten ruim 2 miljoen Nederlanders voor de televisie. Ook de etappes van de Tour de France waarin Nederlanders triomfeerden, waren goed voor veel kijkers. Zo'n 2 miljoen mensen zagen Bauke Mollema de vijftiende etappe winnen. De etappe die in zijn geheel het beste werd bekeken was de slotrit: 1,2 miljoen landgenoten zagen Dylan Groenewegen zegevieren op de Champs-Élysées.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

bottrap