logo songteksten.net

Acteur maakt film over dode broer van vriend

AMSTERDAM - Acteur Baue van Leyden, bekend van zijn rollen in toneelstukken als Boy 7 en De Passievrucht, gaat regisseren. Hij werkt met zijn productiebedrijf Spekkoper Films aan een documentaire over zijn partner Devin Stuiver. Stuiver gaat een kwart eeuw na de dood van zijn jonge broertje op zoek naar de vraag hoe dit zijn leven en het leven van zijn familie heeft beïnvloed.

“Met deze documentaire willen we er zijn voor mensen die opgroeien of zijn opgegroeid in dezelfde situatie als Devin”, legt Van Leyden uit. “Veruit de meeste literatuur en documentaires die over dit onderwerp gemaakt zijn, vertrekken vanuit het standpunt van de ouders. Aangetoond is dat dit rouwproces voor kinderen gecompliceerd is en er reële kansen bestaan dat dit verlies impact heeft op hun verdere leven.”

Om de film 'Kyan' te bekostigen is Van Leyden een crowdfunding-campagne gestart op de website Cinecrowd. Hij hoopt binnen een maand 12.000 euro bij elkaar te sprokkelen voor de documentaire. Kyan moet in het voorjaar van 2018 in première gaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren