logo songteksten.net

Vier SAG-nominaties voor Three Billboards

LOS ANGELES - De film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is de grootste kanshebber tijdens de uitreiking van de komende Screen Actors Guild (SAG) Awards. De komedie van regisseur Martin McDonagh sleepte woensdag vier nominaties in de wacht.

Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell zijn allen genomineerd voor hun acteerwerk in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Ook de cast in zijn geheel maakt kans op de prijs. In die categorie zijn verder The Big Sick, Get Out, Lady Bird en Mudbound genomineerd.

Bij de series is Big Little Lies van HBO viermaal genomineerd met Laura Dern, Nicole Kidman en Reese Witherspoon allen in de categorie beste actrice in een televisiefilm of -serie. Ook Stranger Things (Netflix) heeft vier nominaties in de wacht gesleept, gevolgd door Game of Thrones (HBO).

Spacey

Voor de eerste keer in vier jaar zit de in opspraak geraakte Kevin Spacey niet bij de genomineerden voor zijn rol als Frank Underwood in de Netflix-serie House of Cards. Robin Wright, die Underwoods vrouw Claire speelt, is wel weer van de partij in de categorie beste actrice in een dramaserie.

Opvallend genoeg is Geoffrey Rush wel genomineerd voor zijn rol als Albert Einstein in Genius (National Geographic). Net als Spacey ligt hij onder vuur vanwege mogelijk ongepast gedrag. De Australische acteur ontkent de aantijgingen.

Graadmeter

De SAG Awards worden op 21 januari voor de 24e keer uitgereikt. De winnaars van de film- en televisieprijzen worden gekozen door alle leden van de acteursvakbond. De uitreiking is traditiegetrouw een graadmeter voor de Oscars. De nominaties voor beste cast komen vaak overeen met de nominaties voor beste film bij de Academy Awards.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren