logo songteksten.net

Meeste nominaties voor Fiddler on the Roof

AMSTERDAM - Fiddler on the Roof is de grootste kanshebber tijdens de Musical Awards 2018. De productie heeft acht nominaties in de wacht gesleept, zo maakte de jury donderdag bekend. Was getekend, Annie M.G. Schmidt en De Marathon volgen met ieder zeven nominaties. De drie voorstellingen maken ook samen uit wie de award voor beste grote musical wint.

In de categorie vrouwelijke hoofdrol in een grote musical nemen Jelka van Houten (De Marathon), Simone Kleinsma (Was getekend, Annie M.G. Schmidt) en Esmée Dekker (My Fair Lady) het tegen elkaar op. Bij de mannen gaat het tussen John Buijsman (De Marathon), William Spaaij (Was getekend, Annie M.G. Schmidt) en Thomas Acda (Fiddler on the Roof). Acda heeft tevens een nominatie binnengesleept voor zijn liedteksten in De Marathon.

Bij de categorie regie/choreografie is Ruut Weissman een van de genomineerden voor de regie van Fiddler on the Roof. Hij kwam vorige maand in opspraak vanwege beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Weissman, die ontkent, was daarom niet aanwezig bij de première van het stuk. In dezelfde categorie zijn ook Sergio Trujillo (On Your Feet!), Paul Eenens en Stanley Burleson (Was getekend, Annie M.G. Schmidt) en Daan Wijnand (De Marathon) genomineerd.

Kleine musical

Bij de kleine musicals zijn Snorro, de gemaskerde held, The Bridges of Madison County en Adèle, Conny, Jasperina - De grote drie genomineerd voor beste kleine musical. Ellen Pieters (Adèle, Conny, Jasperina - De grote drie), Lone van Roosendaal (The Bridges of Madison County) en Renée van Wegberg (Liesbeth List, de musical) maken samen uit wie de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie had. Dick van den Toorn (Snorro), René van Kooten (The Bridges of Madison County) en Stanley Burleson (From Sammy with Love) zijn bij de mannen genomineerd.

De jury van de Musical Awards bestaat uit Jon van Eerd, Charles Droste, Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Arno Gelder. Cornald Maas is de juryvoorzitter.

Het Musical Awards Gala vindt plaats op 24 januari in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De uitreiking, gepresenteerd door Frits Sissing, is live te volgen op NPO 1.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren