logo songteksten.net

Tomorrowland: duur en begeerd dancefestival

BOOM - De komende twee weekenden is het Belgische Boom weer het epicentrum van de mondiale dance-scene. Alle grote deejays reizen naar het dancefestival Tomorrowlandstaan: Armin van Buuren, Axwell & Ingrosso, Afrojack, Oliver Heldens, Kölsch, Tiësto, Martin Garrix en nog eens 1000 andere dance-acts. In veertien jaar is Tomorrowland uitgegroeid tot een van de grootste en meest toonaangevende dancefestivals in de wereld.

Tomorrowland is duur en begeerd. De 400.000 tickets waren in januari in mum van tijd uitverkocht. Het goedkoopste kaartje kost 100 euro en een eel weekend dansen in België kost meer dan 250 euro. Tomorrowland is zo populair dat het de laatste jaren op twee achtereenvolgende weekenden wordt gehouden.

Hoewel Tomorrowland tegenwoordig enorm groot is, zijn de ingrediënten nog steeds hetzelfde: de allergrootste dj's, veel podia, groen, ruimtelijk en bovenal de aankleding. Disneyland meets De Efteling, zo wordt Tomorrowland wel eens beschreven. "Tomorrowland is een sprookjeswereld in een prachtige omgeving met een sterk oog voor detail", legt Debby Wilmsen van Tomorrowland uit. "Ook is nog steeds een festival met gezellige cocktailbarren, strand en een geweldige shows."

Partyvluchten

Tomorrowland is bepaald geen Belgisch feestje. Werkelijk uit de hele wereld komend de feestgangers naar België. Alleen al Brussels Airlines heeft 240 speciale partyvluchten gepland waarmee een kleine 12000 danceliefhebbers mee worden vervoerd. Het gros van deze gasten staat op de camping. Dit Dreamville huisvest 38.000 gasten per weekend en anders dan bij Pinkpop hoeven zij niet hun eigen tent op te zetten. Het tijdelijke onderkomen in de stijl van Tomorrowland staat al klaar.

Niet verwonderlijk dat er 12.000 crewleden zijn betrokken bij het festival. Nu nog een kaartje kopen is schier onmogelijk. Op het populaire en veilige Ticketswap zul je er geen vinden, op andere sites wordt grif 1000 euro gevraagd en veelal ook betaald.

Gelukkig wordt Tomorrowland live uitgezonden via verschillende kanalen. In Nederland doet Radio 538 komend weekend als enig Nederlands medium verslag. Live dj-sets van onder anderen Axwell & Ingrosso en Steve Aoki worden uitgezonden. Via de website van Tomorrowland worden ook delen live uitgezonden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren