logo songteksten.net

'Wii 2-controller heeft een camera'

(Novum) - De controller van de opvolger van de Nintendo Wii krijgt een camera. Dat schrijft de website Develop-online. De camera zou foto's en videobeelden van de gamer schieten om in spellen te gebruiken.

Behalve een camera zou de controller ook een aanraakscherm krijgen dat met een stylus wordt aangestuurd. Volgens de website zijn er daarnaast ook nog steeds traditionele knoppen op de controller aanwezig.

Develop-online ziet grote overeenkomsten tussen de controller en de Nintendo 3DS. Zo combineert de draagbare spelcomputer van Nintendo ook een aanraakscherm en knoppen met een camera gericht op de speler.

De opvolger van de in 2006 uitgebrachte Nintendo Wii komt volgend jaar op de markt. Dat heeft Nintendo maandag bevestigd in een bericht naar zakelijke relaties. De naam van de nieuwe spelcomputer is nog niet bekend, maar bij de gamegigant staat het bekend als Project Café.

Van de Nintendo Wii zijn wereldwijd meer dan 86 miljoen exemplaren verkocht. De gamegigant wil de nieuwe spelcomputer voor het eerst tonen tijdens de E3-beurs die van 6 tot en met 9 juni gehouden wordt in Los Angeles.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren