logo songteksten.net

Biografie van Sjaak

Sjaak (echte naam: Mehdi Chafi, 24 september 1985) is een Marokkaanse rapper uit Amsterdam-Oost die al jaren underground furore maakt met zijn straatraps. Zijn eigenzinnige stemgeluid en onnavolgbare flow leveren in combinatie met hilarische punchlines en een flinke dosis charisma een stijl op waar echte rapliefhebbers van smullen.

Na op straat succes te hebben geboekt met nummers als ‘Vul me glassoe’ en ‘Wij zijn leip’, leverde Sjaak in 2007 een gastbijdrage aan het nummer ‘Ik heb schijt’ van rapper Appa. De bijbehorende videoclip is ruim 1 miljoen keer bekeken op internet en leverde Sjaak landelijke bekendheid op. Zijn populairteit steeg verder toen er een clip werd geschoten bij de straathit ‘Dubbel O’ (met Yes-R).

In 2008 leverde Sjaak samen met The Partysquad, Dio en Sef een bijdrage aan ‘Stuk’, de soundtrack van de film Alibi en was hij onder andere te horen op de mixtape van labelgenoot Darryl met ‘Cash Money Flow’. Zijn mixtape ‘Sjaakmat’ verscheen in maart en Sjaak werd gevraagd voor vele featurings. Zo is hij onder andere te horen op het album van Kempi en werkte hij mee aan Whoop Whoop van Dicecream.

Door zijn uitgesproken persoonlijkheid en open karakter weet Sjaak elk publiek te veroveren. Ali B was na de eerste kennismaking met Sjaak zozeer onder de indruk dat hij de rapper gelijk een contract aanbood bij het label SPEC Music.

SPEC Music heeft zeer hoge verwachtingen van Sjaak en is er van overtuigd dat hij snel heel Nederland zal laten kennismaken met zijn aanstekelijke stijl en ongekende charisma.