logo songteksten.net

Biografie van Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda omschrijft zichzelf het liefst als een verhalenverteller met een gitaar. Je kunt hem tegenkomen met voltallige band terwijl er, samen met de zaal, een feestje wordt gebouwd. Onder de naam 'Matthijn in het Klein' kun je hem ook tegenkomen in het theater waar hij en zijn gitaar je meenemen op een reis langs kleine liedjes en verhalen.

Zijn eerste Nederlandstalige album heet 'Storm voor de Stilte.' In het najaar van 2008 verscheen zijn tweede album Hooggeëerd Publiek. Najaar 2010 verscheen zijn derde album 'Oudegracht.' Van elk album zijn vele duizenden exemplaren verkocht en de bijbehorende concertreeksen zijn drukbezocht.

In het voorjaar van 2012 kwam de EP 'Matthijn in het Klein' uit. Deze was gratis te downloaden via de website en bevat liedjes over het leven in het perspectief van Gods grote verhaal. Tijdens zes theaterconcerten is deze EP gepresenteerd.

Ook als liedschrijver voor anderen is Matthijn actief. Zo schrijft hij mee aan de liederen bij tv programma 'De verandering - lied van je leven' dat door de EO wekelijks wordt uitgezonden. Daarnaast heeft Matthijn liedjes geschreven voor Pearl Jozefzoon, Kees Kraayenoord, Joke Buis, Wouter Vink, Elise Mannah e.a.

Matthijn is getrouwd en vader van een zoon. [b][/b]