logo songteksten.net

Biografie van Stromae

Stromae is de artiestennaam van Paul van Haver, Brussel 12 maart 1985. Hij is een Belgische singer-songwriter van hiphop en elektronische muziek.

Tijdens zijn studies aan de filmschool in Brussel besloot Stromae zich in 2007 volledig te storten op zijn muziekcarrière.

In 2008 componeerde hij verscheidene tracks voor eht album 'A l'Ombre Du Show Business' van Kery James, waarvan 75.000 exemplaren werden verkocht. Stromae fungeerde dat jaar eveneens als producer van de single 'Cette Fois' van de Franse zangeres Angunn. Het nummer haalde een vierde plaats in de Franse hitparade. Stromae leverde ook bijdragen aan andere songs van Angunn en Melisse M. waaronder 'This Time' en 'If I Take You'

Stromae bereikte met zijn tweede single 'Alors On Danse' in meer dan tien landen de hoogste regionen van de hitparade. De single werd onder meer een nummer 1-hit in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland en in zijn thuisland Belgi√ę. In het voorjaar van 2010 kwam 'Alors On Danse' uit in de rest van Europa. In Duistland werden van de single 300.000 exemplaren verkocht en wereldwijd werden er bijna 1 miljoen exemplaren verkocht. Op YouTube werd de single in totaal al meer dan 30 miljoen keer bekeken.

De naam Stromae is een 'husselwoord' voor Maestro.