logo songteksten.net

Biografie van Susanna Kay

Susanna Kay, geboren in Amsterdam, is een glam pop zangeres. Ze wist al snel dat ze artiest wilde worden. Haar moeder is opera zangeres, zij is het nichtje van de sopraan Suze van Grootel. Susanna was dol op haar tante en leerde veel van haar. In haar vroege tienerjaren maakte Susanna haar eerste stappen op weg naar een carrière als uitvoerend artiest. Ze deed auditie voor een vooraanstaand Nederlandse theater academie en werd daar aangenomen. Op de academie kon ze zich richten op acteren, dansen en zingen. Al snel werd duidelijk dat ze een heel goed in het zingen was, met het gevolg dat ze solo mocht zingen. Zelfs in de shows van de bovenbouw.

Na de middelbare school ging Susanna naar de universiteit, maar ze bleef nog wel doorgaan met haar carrière. Naast haar studie werkte ze voor verschillende entertainment- en castingbureau's als zangeres, model, danseres en actrice. Susanna besloot daarna om voor 3 maanden naar New York te vertrekken. Daar studeerde ze aan het 'Lee Strasberg Theatre' en 'Film Institute', waar ze de kneepjes van het vak leerde kennen. In New York, begonze serieus over haar toekomst te denken en besloot dat ze een professionele zangeres wilde worden. Op het moment dat ze terug was in Amsterdam, begon ze meteen aan het werk als zangeres.

Doordat ze er spik en span uitziet en doordat ze een prachtige stem heeft, begonnen de mensen naar haar te kijken en al snel trad ze op in verschillende nachtclubs en feestjes door het hele land. Susanna plaatste video's van haar optredens op YouTube en werd daar gespot door Tony Cornelissen, een zeer succesvolle schrijver en A&R manager voor de grote platenmaatschappij Sony Music. In de zomer van 2008 tekende ze een contract met Sony Music om erachter te komen of ze samen konden werken. 2009 was het jaar van schrijven en produceren van haar debuut singles. In Kopenhagen, Denenmarken, nam ze haar eerste single op. De uitgave van haar debuutsingle 'Off The Hook' begon in mei 2010. Susanna vind niet alleen zingen leuk, ook is ze gek op mode, kunst en design en ze ontwikkelde een groot gevoel voor mode door de jaren heen. Op het podium zie je alleen haar stijl tot in de perfectie. In haar nieuwe videoclip bewijst ze ook haar grote gevoel voor up-to-dte mode en stijl.

Medio maart maakte ze haar tweede single in Zweden, die uitgebracht wordt in de zomer van 2010. Haar singles zullen niet alleen in Nederland worden uitgebracht, maar ook in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, België en nog meer landen.