logo songteksten.net

Biografie van Shane Filan

Shane Steven Filan (5 juli 1979, Sligo) is samen met Nicky Byrne, Kian Egan en Mark Feehily, een van de vier (eerst vijf) originele leden van de Ierse pop band Westlife. Voordat Westlife begon zaten Shane, Kian en Mark in een door henzelf opgerichte band I.O.U., samen met hun schoolvrienden Derrick Lacey, Graham Keighron en Michael Garrett.

Shane groeide op in Sligo, een middelgrote stad in het noordwesten van Ierland. Hij is de jongste uit een gezin van zeven kinderen. Zijn ouders bezaten een eetcafé in Sligo, shane werkte af en toe in het café vanaf jonge leeftijd. Toen zijn ouders besloten om het café te sluiten in 2003, heeft Shane het teruggekocht en omgebouwd tot een kledingboutique.

Toen Shane jonger was, was hij een groot fan van Michael jackson en leerde zelfs 'moonwalken'. Hij volgde zijn studie aan Summerhill College, een katholieke school, samen met Kian en Mark. Alle drie hebben ze meegespeeld in de schoolproductie van de musical Grease op twaalf-jarige leeftijd. Shane houdt van paarden en bezit er meerderen. Hij heeft deelgenomen aan vele toernooien en won een groot aantal prijzen.

shane Filan wordt gezien als de hoofd leadzanger (eerste stem) in Westlife. Hij heeft samen met de andere bandleden meerdere van hun songs geschreven.

Shane trouwde met zijn jeugdliefde Gillan Walsh, op 28 december 2003. Het echtpaar heeft drie kinderen.