Iedereen mag 'pinnen' bij infuus Fred van Leer

Door ANP, zaterdag 14 december 2019 12:06, bron: ANP

Fred van Leer is na "een ongelooflijke kutweek" weer thuis in Rotterdam. De stylist heeft nog steeds niet afgerekend met de infectie die hem al weken plaagt; hij krijgt dag en nacht via een infuus antibiotica toegediend. Ondanks alles blijft Fred lachen.

"Dit is mijn uitzicht de aankomende twee weken", zei Fred zaterdag in zijn Instagram Stories bij beelden van zijn bont versierde kerstboom. "En als jullie langskomen, je kan gewoon bij me pinnen", grapte hij over zijn infuus dat wel iets weg heeft van een pinapparaat.

Dat Fred 24 uur per dag aan een infuus gebonden is, is een tegenvaller voor de stylist. "Ik had verwacht dat ik met antibioticatabletten naar huis zou mogen, maar ik heb helaas een PICC-lijn", zei Fred vrijdagavond in een update op Instagram. "Dat klinkt leuker dan het is, het is eigenlijk een apparaat dat in je lijf zit met 24 uur per dag antibiotica."

Twee liter pus

Voorlopig moet Fred het infuus houden "omdat de bacterie-infectie zo gevaarlijk is". "Maar dit is wat het is en daar moet ik maar doorheen."

De stylist en presentator moest dinsdag voor de tweede keer in korte tijd onder het mes vanwege de infectie in zijn schouder. Daar werd hij eind november ook al aan geopereerd, toen werd er "twee liter pus uit mijn schouder gehaald". Fred dacht aanvankelijk zijn theatertournee weer op te kunnen pakken, maar heeft toch alle shows van 2019 moeten afgelasten.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren