Jostiband speelt concert op 10 meter diepte

Door ANP, zaterdag 25 januari 2020 15:07, bron: ANP

De Jostiband heeft zaterdag geprobeerd een bijzonder wereldrecord te vestigen. De muzikanten met een verstandelijke beperking doken in duikcentrum Todi de diepte in om het grootste onderwaterconcert ter wereld te geven.

Bandlid Brian deed in het 10 meter diepe bassin mee aan het speciale onderwaterconcert. "Ik vond het in het begin wel spannend, maar later wende het wel. Ik ben ook helemaal tot de bodem gegaan. Zelf speelde ik op de tamboerijn en op de trom, maar er was ook iemand die drum speelde en een ander speelde xylofoon. Uiteindelijk stonden we met een kleine dertig orkestleden onder water, waarvan tien mensen echt een instrument speelden."

De Jostiband moet nu in spanning afwachten of het wereldrecord ook een plekje krijgt in het Guinness Book of Records. Brian vond het in ieder geval een geslaagde poging en hij zou het best nog een keer willen doen. "Ik moest wel een paar keer naar boven gaan omdat ik een beetje last van mijn oren kreeg, maar het ging heel goed. Ik hoop dat we het vaker gaan proberen, want het was een heel leuke en succesvolle ervaring."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren