logo songteksten.net

Theatervoorstelling over War of the Worlds in première

De Nederlandse theaterversie van het beroemde hoorspel War of the Worlds gaat zondag in première. De eerste voorstelling vindt plaats in de Schouwburg in Amstelveen. Acteurs William Spaaij en René van Kooten delen de rol van regisseur en acteur Orson Welles. Actrice Gerrie van der Kleij speelt de rol van Rita Hayworth, de vrouw van Orson Welles.

Andere rollen zijn weggelegd voor Robin van den Heuvel en Abel Leemans. De voorstelling reconstrueert de avond in oktober 1938 waarop de jonge theatermaker Orson Welles op de radio een hoorspel uitzendt, War of the Worlds. De acteur zorgt ervoor dat het hoorspel, over een invasie van aliens op aarde, klinkt als een live journaalverslag. Binnen de kortste keren breekt de paniek uit.

"Orson wilde zijn publiek verwarren, bang maken zodat we als mensen meer bestand zijn tegen angst", stelt hoofdrolspeler Spaaij. "Wat geloof je wel en wat geloof je niet? Hoe laat je je beïnvloeden door media? Het is een ode aan angst. Orson was meedogenloos en zijn passie om kunst te maken ging ver. Waaronder dit hoorspel. Ondanks dat er van alle kanten paniek uitbrak ging hij door."

De voorstelling van Homemade Productions is van eind september tot en met eind december in het hele land te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren