logo songteksten.net

Sinterklaas komt aan in het land, de vraag is waar?

Sinterklaas komt zaterdag weer in het land. Maar waar de goedheiligman en zijn gevolg voet aan wal zetten, is nog de vraag. De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar vanwege het coronavirus zonder publiek en daarom is de locatie niet vooraf bekendgemaakt.

De aankomst is te zien in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal om 12.00 uur bij Zapp op NPO 3. De afgelopen week werd volop gespeculeerd over de plek waar de sint en zijn pieten het land binnenkomen. In de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal werd gesproken over het fictieve dorpje Zwalk, waar Matthijs van Nieuwkerk de rol van burgemeester op zich nam. Later in de week bleken bijna alle plaatsen in het land een optie, toen tientallen burgemeesters in de uitzending meldden dat Sinterklaas welkom is in hun gemeente.

Ook waren er op diverse plekken opnames voor het Sinterklaasjournaal. De NTR, die het programma uitzendt, wilde vooraf echter niks verklappen.

Naast de landelijke intocht besteden gemeenten op allerlei manieren aandacht aan de aankomst van de sint. Zo zijn er speciale films gemaakt of is Sinterklaas lokaal via een livestream online te volgen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren