logo songteksten.net

Harm Edens komt met boek over jeugd en Verenigd Koninkrijk

Tien voor Taal-presentator en Dit was het nieuws-coryfee Harm Edens heeft een boek geschreven. De roman, Volstrekt onnatuurlijk gedrag, verschijnt half juni. Dat vertelde Edens woensdag in het programma Volgspot.

In de roman vertelt Edens zijn verhaal over "opgroeien op een plek die niet als thuis voelde." De schrijver en televisiemaker groeide in de jaren zestig op in een gezin met Groningse roots waarin hij vaak het gevoel had dat hij er niet bij hoorde. Hij lachte om dingen waar niemand de humor van inzag en zei dingen die niemand begreep. Dit veranderde toen hij het Verenigd Koninkrijk leerde kennen.

In het boek probeert de 59-jarige Edens aan de hand van een twintigtal bijzondere ontmoetingen te achterhalen waarom hij zich zo thuis voelt op de Britse eilanden. "Toen de coronaperiode aanbrak en ik bang was dat alles zou stoppen, moest ik iets nuttigs gaan doen", legde Edens uit in Volgspot. "Mijn vader was een jaar eerder overleden. Het universum vertelde mij dat ik de gedachten die ik daarover had eens moest ordenen."

Edens begon vorige week als nieuwe presentator van de taalquiz Tien voor Taal. Ook gaat hij in augustus een nieuwe reeks van het satirische programma Dit was het nieuws maken.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren