logo songteksten.net

Nieuw-Zeeland gaat Britse dj die coronaregels brak niet vervolgen

De Nieuw-Zeelandse autoriteiten gaan een Britse dj niet vervolgen voor het schenden van coronamaatregelen. Robert Etheridge, ook wel bekend als dj Dimension, was te vroeg uit isolatie gegaan en kreeg later een positieve testuitslag. Hierdoor ontstond angst voor een omikronuitbraak in Nieuw-Zeeland. In het land zijn zover bekend nog geen lokale uitbraken van de omikronvariant voorgekomen.

Het Nieuw-Zeelandse ministerie van Volksgezondheid zegt dat het potentiƫle overtreders af wil schrikken, maar ook een klimaat wil creƫren waarin mensen met corona willen meewerken met de autoriteiten. Een woordvoerster van de politie zegt volgens de New Zealand Herald dat pas vervolging wordt ingesteld na overleg met het gezondheidsministerie.

Etheridge zegt dat hij de regels verkeerd heeft begrepen. Hij reageerde aangeslagen op het nieuws van zijn positieve test. De dj kwam op 16 december aan. Hij was na tien dagen uit isolatie gegaan, maar op de negende dag had hij nog een coronatest gehad. De artiest heeft niet op de uitslag gewacht voordat hij naar buiten ging. Etheridge zou op oudejaarsavond optreden op een festival in Nieuw-Zeeland.

Vooralsnog zijn geen besmettingen gelinkt aan de dj.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren