logo songteksten.net

Blijven Slapen van Snelle en Maan is single van het jaar

Blijven Slapen van Snelle en Maan is de bestverkochte en gestreamde single van 2021 geworden. Het duet, dat in mei drie weken op nummer 1 stond in de Single Top 100, deed het net iets beter dan Stay van The Kid LAROI en Justin Bieber en Bad Habits van Ed Sheeran, heeft samensteller GfK maandag bekendgemaakt.

Het is geen verrassing dat Blijven Slapen de nummer 1 van 2021 is geworden. Vorige maand maakte streamingdienst Spotify al bekend dat de single afgelopen jaar het meest gestreamd was in Nederland.

Het komt niet vaak voor dat een Nederlandstalig nummer de single van het jaar wordt. Deze eeuw was het nog maar vier keer eerder raak: in 2005, 2006, 2007 en 2019. De laatste keer was Maan er ook bij betrokken. Toen eindigde Hij Is Van Mij, het nummer dat ze maakte met Kris Kross Amsterdam, Tabitha en Bizzey, op de eerste plaats.

Roller Coaster van Danny Vera is de enige plaat die afgelopen jaar in elke week genoteerd stond. Het levert hem een 27e plaats in het jaaroverzicht op. Het nummer, dat sinds oktober de langst genoteerde single ooit is in de Single Top 100, stond vorig jaar op 10 en in 2019 op 39.

Single Top 10 2021

  1. Snelle x Maan - Blijven Slapen

  2. The Kid LAROI & Justin Bieber - Stay

  3. Ed Sheeran - Bad Habits

  4. Riton & Nightcrawlers feat. Mufasa & Hypeman - Friday (Dopamine re-edit)

  5. Farruko - Pepas

  6. Shouse - Love Tonight

  7. Tiƫsto - The Business

  8. Olivia Rodrigo - Good 4 U

  9. Suzan & Freek - Goud

  10. CKay feat. Joeboy & Kuami Eugene - Love Nwantiti (Ah Ah Ah)

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren