België vraagt snel om uitlevering Masmeijer

Door ANP, dinsdag 23 oktober 2018 14:12, views: 25, bron: ANP

ANTWERPEN/BREDA - België zal snel vragen om de uitlevering van Frank Masmeijer, die dinsdag in een hotel in Breda werd gearresteerd. De voormalige televisiepresentator stond internationaal gesignaleerd na zijn veroordeling vorig jaar in België wegens drugssmokkel. Hoe snel hij wordt overgedragen hangt mede af van zijn instemming met de uitlevering, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Antwerpen.

Masmeijer werd rond het middaguur aangehouden in Hotel Princeville aan de A16 in Breda. Volgens directeur en eigenaar Ben Wohrmann zat Masmeijer in het restaurant en kwamen twee agenten binnen die hem hebben gevraagd om mee te gaan. Zijn aanwezigheid was niet opgevallen en wie de politie heeft ingeseind, weet Wohrmann niet. De voormalig televisiepresentator is rustig met de politie vertrokken.

Volgens de hoteleigenaar was Masmeijer in het restaurant met zijn schoonzoon. De overige gasten hebben weinig tot niks gemerkt van de arrestatie, zegt hij. De Nederlandse advocaat van Masmeijer, Geert-Jan Knoops, kan ,,op dit moment" niet ingaan op vragen over de arrestatie. Knoops zal de uitleveringsprocedure behandelen, zegt Masmeijers Belgische advocaat Kris Vincke. ,,Ik kan niet inschatten of Nederland hem overlevert. Dat wordt afwachten.''

Celstraf

De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Frank Masmeijer vorig jaar tot acht jaar celstraf plus een boete van 48.000 euro voor zijn rol bij de smokkel van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. De 57-jarige ex-presentator was op vrije voeten en niet bij de uitspraak aanwezig toen de rechtbank bepaalde dat hij terug moest naar de gevangenis. Sindsdien was de Belgische politie naar hem op zoek.

Masmeijer ging tegen zijn veroordeling in hoger beroep. De behandeling van het hoger beroep in de drugszaak met hem als een van de belangrijkste verdachten staat gepland vanaf 16 november bij het hof in Antwerpen. De aanklager zal op die dag zijn eisen formuleren. De pleidooien van de verdediging staan gepland op 29 en 30 november en 6 december.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten