Sinterklaas aangekomen in Apeldoorn

Door ANP, zaterdag 16 november 2019 12:50, bron: ANP

De schoenen kunnen weer klaargezet worden, want Sinterklaas is veilig aangekomen in Nederland. De goedheiligman en zijn pieten arriveerden zaterdag aan het begin van de middag op het Stationsplein in Apeldoorn. Dit keer kwamen zij niet zoals gebruikelijk met Pakjesboot 12, maar met een stoomtrein. Het Apeldoorns Kanaal bleek namelijk te klein voor de boot.

De komst van de sint had nog wat voeten in de aarde. In het Sinterklaasjournaal was eerder al te zien dat de stoomtrein meerdere keren stil stond en de Hoofdpiet moeite had het juiste spoor naar Nederland te vinden.

Voor het eerst dit jaar zijn alleen roetveegpieten te zien in het Sinterklaasjournaal en bij de landelijke intocht. Daarom zijn er in Apeldoorn demonstraties van actiegroepen die Zwarte Piet willen behouden. Ook in de rest van het land wordt actiegevoerd, zowel voor als tegen het hulpje van de sint.

Apeldoorn heeft diverse veiligheidsmaatregelen getroffen om de intocht goed te laten verlopen. Zo staan er op veertien plekken in het centrum detectiepoortjes. De toegangswegen zijn afgesloten voor verkeer en voorzien van wegblokkades en langs de route staan dranghekken.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren