logo songteksten.net

Remy Evers en Tobi Kooiman winnen Cameretten

Cabaretier Remy Evers en Tobi Kooiman zijn zaterdagavond als winnaars uit de bus gekomen tijdens het Rotterdamse Cameretten Festival. De jury koos voor Evers, het publiek voor Kooiman.

Zaterdagavond was de finale in het oude Luxor Theater en werd gekozen uit de beste van drie finalisten na een vier dagen lange strijd om de 54e editie van Cameretten. Naast Evers en Kooiman stond ook Henk Overdijk in de finale.

De jury, onder leiding van juryvoorzitter Rob van Wijk, noemt Evers een groot acteertalent met een goed gevoel voor timing. "Hier staat een sympathieke loser die de aandacht trekt met zijn ongewone manier van campagne voeren. Evers wil namelijk Prins Carnaval worden om zijn overleden vader - ook ooit Prins Carnaval - te eren."

Finalistentournee

De drie finalisten staan vanaf volgende week zaterdag tot en met eind mei volgend jaar in meer dan 60 theaters en drie poppodia door heel Nederland tijdens een zogenoemd finalistentournee.

Eerder wonnen onder anderen Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Daniel Arends en Patrick Laureij de juryprijs. Vorig jaar mocht Chris Verlaan deze prijs in ontvangst nemen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren