logo songteksten.net

Wesley Sneijder spant geding aan tegen De Pers

(Novum) - Wesley Sneijder is niet blij met een artikel dat begin vorige maand over hem in De Pers verscheen. De krant schreef op 9 juni het artikel Wesley, mag ik mijn horloge terug?, wat voor de voetballer aanleiding was een kort geding aan te spannen. Sneijder vindt dat zijn goede naam is aangetast en eist een schadevergoeding van 25 duizend euro, schrijft mediasite Villamedia vrijdag.

Het artikel van De Pers is geschreven naar aanleiding van de vechtpartij in Amsterdam waar vrienden van Sneijder bij betrokken waren. Tijdens het opstootje verloor een van de slachtoffers zijn horloge. De voetballer zelf was volgens het slachtoffer niet betrokken bij de vechtpartij.

Volgens Sneijders advocaat doet de publicatie de waarheid geweld aan. De raadsman was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Sneijders agent wil niet reageren zolang de zaak nog onder de rechter is. De advocaat stelt volgens Villamedia dat de journalist van De Pers de zaak niet goed genoeg heeft onderzocht voordat hij overging tot publicatie.

Jan-Jaap Heij, hoofdredacteur van De Pers, heeft het over een principiƫle kwestie. "De Pers citeerde in de kop van onze publicatie een van de slachtoffers van de vechtpartij", legt hij uit op Villamedia.

"De identiteit van de bron is bij de eiser bekend. Betrokkene is correct geciteerd en heeft dat ook bevestigd. Als zo'n publicatie, of de kop erboven, te tendentieus of suggestief zou zijn, betekent dat dus dat elke journalist voortaan heel erg op moet passen met het citeren van mensen die ook maar iets lelijks durven te zeggen over iemand", zegt Heij.

"Als er ook maar iets van de vorderingen wordt toegewezen, is dat een tamelijk ongekende beperking van de persvrijheid", is de conclusie van de hoofdredacteur. Zolang de zaak nog onder de rechter is, laat Heij niet meer los over de zaak. Wel laat hij aan Novum Nieuws weten de uitspraak, op 4 augustus, met hoop tegemoet te zien.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren