Meer dan duizend vrijwilligers aangemeld voor Songfestival

Door ANP, donderdag 5 december 2019 11:06, views: 11, bron: ANP

Bij de gemeente Rotterdam hebben zich inmiddels meer dan duizend mensen aangemeld als vrijwilliger voor het Eurovisiesongfestival. De gemeente Rotterdam heeft een bericht hierover van de NOS bevestigd.

Dit betekent dat er mensen teleurgesteld moeten worden omdat er maar 650 vrijwilligers nodig zijn. Een zegsman van de gemeente kon donderdag nog niet zeggen hoe de selectie gemaakt gaat worden.

De animo is opmerkelijk omdat de vrijwilligers geen enkele vergoeding krijgen. Zij moeten in sommige gevallen bijna drie weken lang beschikbaar zijn voor het liedjesfestijn. Ook krijgen vrijwilligers geen reis- of verblijfkosten. Volgens de organisatie is dit gebruikelijk bij evenementen van dit kaliber.

Minister Arie Slob liet deze week weten dat de overheid ruim 12 miljoen bijlegt uit een potje met reclame-inkomsten. Woensdag werd gemeld dat de presentatie in handen is van Chantal Janzen, Jan Smit en Edsilia Rombley. De NPO kon donderdag niet zeggen wat zij voor financiële vergoeding krijgen voor de klus.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren