Collega’s woedend op André Hazes om zwarte pieten

Door ANP, donderdag 5 december 2019 14:06, bron: ANP

Zanger André Hazes heeft zich de woede van diverse collega’s op de hals gehaald door op Instagram te tonen dat hij het sinterklaasfeest heeft gevierd met traditionele, ouderwetse zwarte pieten. Glennis Grace en rappers Frenna en Jonna Fraser veroordelen Hazes om zijn onachtzaamheid.

"Blij bekkie bij Dreetje de hele avond, mooiste wat er is!" schrijft de zanger bij een foto waarop een aantal traditionele pieten gekke gezichten trekken. Glennis Grace schrijft onder de post dat ze zeer teleurgesteld is in André over het gebruik van de traditionele helpers van Sinterklaas. "Je weet dat je me vriendje bent. Maar deze foto met zwarte pieten kunnen echt niet meer man. Me maag draait er gewoon van om en mijn hart huilt. Jammer Dré."

Glennis bepleit dat iedereen een andere mening mag hebben. "Maar ik hoop dat je je ooit bewust word dat Zwarte Piet echt niet meer kan of zou mogen." Ook rappers Frenna en Jonna laten zich zeer kritisch uit onder de post. "Unfollowing now", laat Frenna weten. "Ainee niet van jou verwacht, man", beschimpt Jonna zijn collega Hazes. Hun kritische posts kregen in korte tijd vele honderden likes en steunbetuigingen.

VN en Kim Kardashian

André vierde het feest met zijn 3-jarige zoontje André, gehuld in pietenpak, en zijn ex Monique. Zijn nieuwe liefde Bridget Maasland is niet te zien op de foto's. Met kerst zijn de de twee wel samen, dan gaan André en Bridget langs bij Hazes' moeder Rachel. Zo onthulde de zanger eerder deze week in RTL Boulevard.

Steeds meer gemeenten kiezen voor roetveegpieten omdat een grote groep Nederlanders zich gekwetst en beledigd voelt door de traditionele pieten. Er klinkt ook internationaal veel kritiek op het gebruik van de oude pieten, die worden beschouwd als racistische karikaturen. Onder de buitenlandse critici bevinden zich onder meer de VN en Kim Kardashian.

Een woordvoerder van André Hazes stelde donderdag dat de zanger niet voor commentaar bereikbaar was.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren