Bezoekers Top 2000 Café horen live welk nummer 2019 afsluit

Door ANP, zaterdag 7 december 2019 07:18, bron: ANP

De deuren van het Top 2000 Café zwaaien zaterdag open voor de onthulling van de hoogst genoteerde platen in de Top 2000 van 2019. Aan het einde van de middag wordt tijdens de eerste radio-uitzending van dit jaar vanuit het café bekendgemaakt of NPO Radio 2 op 31 december voor de zeventiende keer afsluit met Queens Bohemian Rhapsody.

De hele week heeft Nederland kunnen stemmen op welke nummers in de Top 2000 moeten staan. Zaterdagmiddag om 17.00 uur sluiten de stembussen, nog geen uur later maakt NPO Radio 2 bekend welke liedjes het hoogst zijn geëindigd. De vijf hoogst genoteerde nummers worden live op de radio onthuld.

De radiozender staat zaterdagmiddag volledig in het teken van de stemfinaledag. Er komen verschillende bekende Nederlanders langs in de studio in het Top 2000 Café om het over hun favoriete liedjes te hebben. Onder anderen Douwe Bob en Humberto Tan schuiven aan in de studio.

Blokhuis

Bohemian Rhapsody voerde de lijst vorig jaar voor de zestiende keer aan. Slechts vier keer ging Queen niet aan kop in de oudejaarslijst. In 2015 stond John Lennons Imagine op 1, in 2014 en 2010 hielden The Eagles Bohemian Rhapsody van de troon met Hotel California. In 2005 werd de Top 2000 voor het eerst - en het laatst - aangevoerd door een Nederlander, toen kreeg Avond van Boudewijn de Groot de meeste stemmen.

Avond was vorig jaar de hoogst genoteerde Nederlandse plaat, op nummer 10. Bovenin de lijst wisselden Billy Joels Piano Man en Stairway To Heaven van Led Zeppelin van stuivertje. Joel veroverde de derde plek, achter Bohemian Rhapsody en Hotel California, Led Zeppelin zakte naar nummer 4. Wish You Were Here van Pink Floyd maakte de top 5 compleet.

De 'lijst der lijsten' is traditiegetrouw tussen kerst en oud en nieuw in zijn geheel te horen. Leo Blokhuis maakt dit jaar voor het eerst deel uit van het dj-team dat de Top 2000 presenteert. Annemieke Schollaardt, Jan-Willem Roodbeen, Bart Arens, Gijs Staverman, Rob Stenders, Ruud de Wild, Wouter van der Goes, Stefan Stasse, Paul Rabbering, Rick van Velthuysen en Frank van ’t Hof zijn er net als vorig jaar weer bij. Roodbeen mag op Eerste Kerstdag aftrappen om 08.00 uur met de nummer 2000.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren