Docu's Clinton en Armstrong naar Sundance

Door ANP, woensdag 11 december 2019 00:57, bron: ANP

Op filmfestival Sundance in het Amerikaanse Park City gaan deze winter documentaires over Hillary Clinton en Lance Armstrong in première. Dat maakte de organisatie van het festival dinsdag bekend.

De docu's hebben toevalligerwijs allebei de voornaam van hun onderwerp als titel. In Hillary komen nooit eerder vertoonde beelden uit haar campagnetour voor de verkiezingen van 2016 voorbij. De film bevat interviews met de oud-presidentskandidate zelf, haar echtgenoot Bill, vrienden en journalisten en laat volgens de makers zien hoe de politica "tegelijkertijd de meest bewonderde en de meest verketterde vrouw ter wereld werd".

Documentaire Lance bestudeert de eens zo gevierde sportman die in 2012 al zijn titels moest inleveren nadat hij was betrapt op het jarenlange gebruik van doping. De mensen achter de film beloven een kijkje in de wereld van Lance zoals niemand dat nog heeft mogen nemen.

Beide films draaien in het Special Events-segment van het prestigieuze filmfestival, dat eind januari van start gaat. Daarin is ook onder meer McMillions te zien, een film over de Amerikaan die miljoenen wist te verdienen door fraude te plegen met monopolykaartjes van McDonald's.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren