logo songteksten.net

Harvey Weinstein moet deze week onder het mes

Harvey Weinstein wordt deze week geopereerd aan zijn rug. De geplaagde filmproducent was in augustus betrokken bij een auto-ongeluk en heeft daar nog steeds last van. "Daar hield hij een hersenschudding aan over en nu moet hij later deze week worden geopereerd aan zijn rug", laat zijn advocaat weten in een verklaring aan Amerikaanse media.

De 67-jarige Weinstein verscheen vrijdag al met een wandelstok bij een hoorzitting voorafgaand aan zijn rechtszaak van volgende maand. Tot groot ongenoegen van zijn advocaat werd gefluisterd dat de oud-filmproducent dit deed om sympathie op te wekken. "Hij wilde zijn wandelstok in de auto laten om niet de indruk te wekken dat hij medelijden wilde, want dat wil hij niet. De verhalen rond zijn fysieke gesteldheid zijn gemeen en onjuist."

De eerste rechtszaak tegen Weinstein gaat op 6 januari van start. Hij staat dan terecht voor vijf gevallen van verkrachting en seksueel misbruik. Als hij schuldig wordt bevonden in de zaak, kan de medeoprichter van studio Miramax een levenslange gevangenisstraf krijgen. Weinstein wordt hiernaast door nog eens tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag, variƫrend van intimidatie tot verkrachting.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren