logo songteksten.net

Disney geeft 3FM toestemming om Home Alone uit te zenden

Entertainmentbedrijf Disney geeft dj Sander Hoogendoorn van 3FM toestemming om eenmalig de hele film Home Alone op de radio te laten horen. Dat heeft een woordvoerder van Disney woensdag laten weten. Disney bezit de rechten van de kerstklassieker, die sinds deze maand te zien is op de nieuwe streamingdienst Disney+.

Voor zover de zegsvrouw weet, is het de eerste keer in de geschiedenis dat de film op de radio wordt uitgezonden. Hoogendoorn lanceerde woensdag het initiatief om de film vrijdag integraal in zijn radioshow te laten horen. Hij startte een inzamelingsactie voor Serious Request; luisteraars kunnen 5 euro doneren voor elke minuut film. Het geld gaat naar slachtoffers van mensenhandel.

Het geluid van de film start vrijdagochtend om 07.00 uur in Sanders Vriendenteam op 3FM. In de film wordt het jongetje Kevin dat per ongeluk alleen thuis is met kerst belaagd door twee domme boeven. De hoofdrollen worden gespeeld door Macauley Culkin, Daniel Stern en Joe Pesci.

De film van schrijver John Hughes en regisseur Chris Columbus maakte van Culkin een wereldster en gold twintig jaar als de meest succesvolle komedie aller tijden. Home Alone, dat maar liefst vier vervolgen kreeg, ontving twee Oscarnominaties. Niet alleen het eerste deel van Home Alone is te zien op Disney+, maar ook de vier sequels.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren