Danny de Munk wil het Jordanese levenslied nieuw leven inblazen

Door ANP, donderdag 12 december 2019 07:15, bron: ANP

Danny de Munk zit bijna veertig jaar in het vak en viert volgend jaar zijn vijftigste verjaardag. De zanger heeft een belangrijk muzikaal doel voor de tweede helft van zijn leven. "Ik wil het échte levenslied laten terugkeren", zegt Danny in De Telegraaf.

De zanger, die zich recent meer op Nederlandstalige dance heeft gericht, mist het genre. "Helaas is dat genre, met het overlijden van een generatie artiesten, aan het verdwijnen. Vroeger had je de stemmen van de Amsterdamse Jordaan, zoals Willy Alberti, Johnny Jordaan en mijn grootouders, opa Dirk en oma Nel, beter bekend als Duo De Munk. Later kwam daar ook André Hazes sr. bij. Die muziekstijl wil ik nieuw leven inblazen."

Danny gaat vanaf nu "dat soort liedjes" zingen. "De muziek en tekst zullen puur zijn. Ik zie het als een eerbetoon aan mijn grootouders en al die andere volkszangers die nooit in de vergetelheid mogen raken. Een goed voorbeeld is mijn eigen liedje Verdomd alleen, uit de film Ciske de Rat. Daar begon ik mijn carrière mee en zo wil ik met deze vorm van het levenslied ooit eindigen! Het zal best even wennen zijn, maar het is wel wat ik straks, als ik vijftig ben geworden, wil uitdragen."

Fans van zijn repertoire hoeven niet te vrezen dat hij afscheid neemt van zijn andere nummers. "Natuurlijk blijf ik ook andere liedjes zingen en ben ik voorlopig niet van plan te stoppen. Dat zal, hoop ik, nog wel vele jaren duren, want ik zit nog boordevol ideeën!"
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten