Nog meer zalen voor bejubelde film met Loes Luca

Door ANP, vrijdag 13 december 2019 08:06, bron: ANP

De nieuwe film Mi Vida, met in de hoofdrol Loes Luca, draait vanaf deze week in nóg meer bioscopen. De tragikomedie was in eerste instantie in zo'n tachtig zalen te zien; dat worden er nu 97.

Distributeur Paradiso Films heeft hiertoe besloten vanwege het succes van Mi Vida. De Nederlandse critici gaven een sterrenregen aan de film en prezen vooral het ingetogen spel van Luca. Mi Vida vertelt over de 65-jarige kapster Lou (Luca) die een heimelijke droom koestert: ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar ze voelt zich schuldig tegenover haar kinderen en kleinkinderen en besluit genoegen te nemen met een cursus Spaans in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken.

Het is de eerste grote hoofdrol van Loes Luca in een speelfilm, na kleinere rollen in hits als Ja zuster, nee zuster en Huisvrouwen bestaan niet. Andere rollen worden gespeeld door de Spaanse actrice Elvira Mínguez en door Anniek Pheifer, Mark Kraan en Loïc Bellemans. Het script is speciaal voor Loes geschreven door Roos Ouwehand.

Nederlandse films doen het sowieso goed momenteel in de bioscopen. Ook de komedie Huisvrouwen bestaan niet 2 trekt volle zalen; in twee dagen tijd kochten al 47.000 mensen een kaartje voor het vervolg op de hit uit 2017 over twee zussen en hun alternatieve moeder.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren