NPO: andere situatie voor programma's Matthijs en Floortje

Door ANP, vrijdag 13 december 2019 14:28, bron: ANP

Aanbieders van programma's die succesvol zijn op de publieke omroep hebben "over het algemeen een andere onderhandelingspositie" als het gaat om de kosten. Dat stelt de NPO vrijdag in een reactie op de discussie die weer is opgelaaid na het uiterst kritische rapport van de Rekenkamer over de kosten van programma's van Matthijs van Nieuwkerk en Floortje Dessing.

Mediaminister Arie Slob vindt het raar dat de kosten van College Tour met 42 procent stegen toen Medialane, waar Van Nieuwkerk nauwe banden mee heeft, het programma mocht gaan maken. Een zelfde situatie deed zich voor met de reisprogramma's van Floortje Dessing.

"Matthijs van Nieuwkerk en Floortje Dessing zijn unieke talenten en vervullen met hun onmiskenbare vakmanschap al jaren een zeer grote rol bij de uitvoering van de taak van de gehele landelijke publieke omroep", aldus een woordvoerder van NPO. "Daar hebben we als NPO heel veel waardering voor. En het publiek ook, zo blijkt uit de constante hoge kijk- en waarderingscijfers voor de programma’s van beide presentatoren."

De Publieke Omroep beklemtoont wel "altijd zeer kritisch op de kosten" te blijven. "NPO en de omroepen maken steeds weer de afweging, waarbij we met name kijken naar impact en publieke waarden. Het is ook belangrijk om in het vizier te houden dat we als publieke omroep onderdeel uitmaken van een complexe, competitieve televisiemarkt."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren