Genomineerden Musical Awards dromen over winst

Door ANP, vrijdag 13 december 2019 15:14, bron: ANP

De spreekwoordelijke kers ging op de taart bij de acteurs die deze week werden overvallen door het nieuws dat ze genomineerd zijn voor een Musical Award. Allemaal dromen ze ervan om volgende maand tijdens de uitreiking met een prijs naar huis te gaan, maar een nominatie alleen al voelt al een beetje als winnen.

"Het is echt wel weer een eer na een periode van hard werken", zei Kinky Boots-acteur Dennis Willekens vrijdag tegen BuzzE tijdens de nominatielunch in Amsterdam. Hij maakt kans in de categorie beste mannelijke bijrol. "Het is een kersje op de taart. Kinky Boots was al een goede taart, zeg maar lekker goed gevuld. Maar dit is net dat kersje er bovenop."

"De concurrentie is weer groot. Het is al besloten ook waarschijnlijk, we kunnen er niets meer aan doen", vervolgt Dennis. "Wat we wel kunnen is dromen, het zou heel mooi zijn. Het kan alle kanten op denk ik."

Awkward

Eva van der Gucht strijd voor haar rol in 't Schaep met de 5 Pooten om de award in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol. Ook zij vindt het onwijs leuk, al is het ook een beetje ongemakkelijk. "Omdat ik er zo van overtuigd ben dat wat wij doen een teamsport is. Het is dan heel awkward om daar dan uitgepikt te worden. Maar ik ben er wel heel blij mee."

De pas 21-jarige Vajèn van den Bosch dingt mee in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor Kinky Boots. "Het was echt een megaverrassing. Ik had het echt niet verwacht, zal ik eerlijk zeggen", zegt ze. Met concurrenten als Gerrie van der Klei en Ellen Evers schat ze haar kansen op winst niet zo hoog in. "Iedereen is zo goed", aldus de actrice. "Ik vind het al heel leuk dat ik genomineerd ben en dat Kinky Boots zo goed is ontvangen. En verder denk ik: we zien het wel."

Ceremonie

Donderdag werd bekend dat zowel Kinky Boots als Anastasia de meeste nominaties te pakken hebben. Beide musicals maken tien keer kans. De winnaars worden op op 22 januari bekendgemaakt tijdens een ceremonie in het RAI Theater in Amsterdam. De prijsuitreiking wordt live op NPO 1 uitgezonden.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren