logo songteksten.net

Songfestival komt tot leven met feest in Ziggo Dome

Het Eurovisiesongfestival laat nog even op zich wachten, maar fans van het liedjesfestijn konden zondagavond alvast in de stemming komen. In een uitverkochte Ziggo Dome vond het Grote Songfestivalfeest plaats, waarmee een half jaar vol activiteiten in de aanloop naar de editie in Rotterdam officieel is afgetrapt.

Tijdens het meezingfeest, dat gepresenteerd werd door 'mr. songfestival' Cornald Maas, Edsilia Rombley, Buddy Vedder, Emma Wortelboer en Tim Douwsma, stond een aantal van de grootste deelnemers van het songfestival van de afgelopen decennia op het podium. Zo maakten onder anderen voormalige winnaars als Sandra Kim, Loreen, Dana International, Netta en Katrina and the Waves hun opwachting. Nederlandse deelnemers uit het verleden waren er ook. Onder meer Getty, Lenny Kuhr en Ruth Jacott waren van de partij. Edsilia presenteerde niet alleen, ze zong ook twee haar nummers Hemel en Aarde en On Top of the World, waarmee ze deelnam aan het songfestival.

In totaal traden meer dan dertig songfestivalacts uit zeventien landen op, waaronder 21 voormalige winnaars. Een registratie van het concert is op 1 januari te zien op NPO 3.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren