logo songteksten.net

Lucas Hamming: Maestro heeft een wereld voor me geopend

Voor Lucas Hamming was deelnemen aan Maestro niet alleen leuk, maar ook ontzettend nuttig. De kersverse winnaar van Maestro - Lucas won zondagavond in de live uitgezonden finale van Monic Hendrickx - is van plan om zijn ervaring uit het programma ook in te zetten bij het componeren van eigen muziek. "Er is een wereld voor me opengegaan", zegt hij in gesprek met BuzzE.

Maar eerst is er uiteraard reden voor een feestje. "Geweldig, ik heb hier zo hard voor gewerkt. Dat het dan wordt bekroond met een gouden baton, geweldig", zegt Lucas. Toch was het dirigeren ook voor hem, als muzikant, beslist geen eitje: de moeilijkheid viel de 26-jarige artiest tegen. "Maar daardoor was de uitdaging super leuk. Het lijkt heel makkelijk, maar is ontzettend lastig."

Lucas is helemaal niet klassiek opgevoed, vertelt hij. "Ik ga nu zeker meer naar klassieke muziek luisteren. Het is heel inspirerend, ik luister er op een andere manier naar." Hij heeft zelfs concrete plannen gemaakt naar aanleiding van het AVROTROS-programma. "Ik zou graag een plaat maken met een heel orkest erbij."

Ook de deelname aan een afvalrace beviel Lucas wel, al vond hij het lastig om vrijwel iedere week afscheid van iemand te moeten nemen. "Er zaten zulke leuke mensen tussen, daar raak je toch aan gehecht." Tot Maestro had hij alleen ervaring met De beste singer-songwriter. "Daar wist ik niet te winnen, dus de overwinning vandaag is extra leuk."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren