Expeditie Robinson eindigt met kijkrecord

Door ANP, maandag 16 december 2019 08:32, bron: ANP

Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is met een record geƫindigd. Naar de finale op RTL 4 keken zondag 1,77 miljoen mensen. Het is daarmee de best bekeken slotaflevering ooit van het programma.

Tot dusver was de finale van 2016, waarin boerin Bertie met de winst aan de haal ging, de best bekeken finale met 1,57 miljoen kijkers. Het afgelopen seizoen scoorde het programma over de hele breedte al veel beter dan eerdere jaren. Dat kwam vooral vanwege de verhuizing van de donderdagavond op RTL 5 naar de zondagavond op RTL 4.

Robinson was zondag niet het best bekeken programma van de avond. De finale van Maestro werd op NPO 1 gelijktijdig door bijna 2 miljoen kijkers gevolgd. Bijna 1,2 miljoen mensen schakelden in op het seizoensslot van Zondag met Lubach op NPO 3.

Heel Holland bakt

De meeste kijkers waren echter voor de terugkeer van Heel Holland bakt op NPO 1. Het programma werd eenmalig later op de avond uitgezonden vanwege de finale van Maestro en kon rekenen op bijna 2,4 miljoen kijkers. Dat is vele malen minder dan de laatste aflevering van het vorige seizoen. De finale van het zesde seizoen trok in februari bijna 4 miljoen kijkers.

Live sport was zondag ook weer in trek. 's Middags volgden 327.000 mensen de handbalfinale op Ziggo Sport, tijdens de nabeschouwing zaten er al meer dan een half miljoen mensen voor de buis. De voetbaltoppers AZ-Ajax en Feyenoord-PSV trokken later in de middag op FOX Sports respectievelijk 1 miljoen en 658.000 kijkers. Naar de voetbalsamenvattingen keken 's avonds op NPO 1 bijna 2,2 miljoen mensen.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren