logo songteksten.net

Rob Stenders maakt kans op Pop Media Prijs 2019

Rob Stenders, Carine Bijlsma en radiostation Red Light Radio maken dit jaar kans op de Pop Media Prijs. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

De winnaar wordt bekendgemaakt op 18 januari 2020 tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. Rob Stenders is al bijna 35 jaar radiomaker, en volgens de jury nog net zo onverminderd gepassioneerd en eigenwijs als toen hij begon. Mede dankzij Stenders' aanstekelijke enthousiasme vestigde Danny Vera dit jaar een record door met Roller Coaster op de vierde plaats van de Top 2000 te komen, aldus de jury.

Carine Bijlsma wordt geprezen om haar documentaire Devil's Pie - D'Angelo. Zij slaagde erin om in contact de komen met de Amerikaanse wereldster en mocht hem filmen tijdens zijn wereldtournee, wat volgens de jury een prachtige film opleverde. Red Light Radio wordt door de jury gewaardeerd doordat ze al bijna tien jaar veel ruimte aan talent uit de voorhoede van de underground geven.

De Pop Media Prijs bestaat uit een bedrag van 2500 euro. Eerdere winnaars van de prijs waren onder andere Leon Verdonschot, Martin Bril en Fernando Halman.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren