logo songteksten.net

Mart Smeets wint Theo Koomen Oeuvre Award

Mart Smeets is geëerd met de Theo Koomen Oeuvre Award 2019 voor zijn hele carrière als sportverslaggever. Smeets werd woensdag verrast met de onderscheiding in het NPO Radio 5-programma Bert op 5. De 72-jarige sportcommentator kreeg de prijs uit handen van NOS-verslaggever Sebastiaan Timmerman, de winnaar van vorig jaar.

Smeets wordt door de jury geroemd om zijn enthousiasme, vakmanschap en veelzijdigheid. "Mart Smeets heeft decennialang op zijn karakteristieke manier belangrijke sportwedstrijden naar de Nederlandse huiskamers gebracht. Niet alleen weet hij een onuitputtelijke feitenkennis te koppelen aan een bloemrijke vertelstijl, die nooit verveelt. Verschillende sporten mochten profiteren van zijn vakmanschap. Basketbal, schaatsen en wielrennen; als Mart Smeets daarvan verslag deed, waanden de kijkers en luisteraars zich in het stadion, of langs het parcours van de Tour de France", aldus juryvoorzitter Evert ten Napel.

De Theo Koomen Oeuvre Award, vernoemd naar sportverslaggever Theo Koomen, werd zeven jaar geleden in het leven geroepen door de redactie van het KRO-NCRV-programma van Bert Kranenbarg. Smeets vindt het eervol dat hij dit jaar de prijs mocht winnen. "Ik had iets met Theo, ik ben de enige van al die winnaars die met hem samengewerkt heeft. En die hem begraven heeft. Dus ik heb wel wat met Theo."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren