logo songteksten.net

Britten willen song ex-lid Pulp op 1 met Kerstmis

Britse Facebookers doen hun uiterste best om een song van Jarvis Cocker op de eerste plek van de hitparade te krijgen met Kerstmis. Het gaat om zijn track Running The World. Dat nummer nam het ex-boegbeeld van de band Pulp op in 2006.

De initiatiefnemers willen met hun actie protesteren tegen de verkiezingsoverwinning van de Conservatieven van premier Boris Johnson. In de tekst maakt Cocker korte metten met politici. Zo zingt hij dat mensen die denken dat er iets verandert vaak bedrogen uitkomen. "Om het recht voor z’n raap te zeggen: het zijn nog steeds de klootzakken die het voor het zeggen hebben", zingt hij.

De Facebookactie loopt al een paar dagen. Uit gegevens van de officiële site van de Britse hitparade blijkt dat Running The World woensdag op de 87e plek staat. Een notering in de top 40 is binnen handbereik, maar het gaat erom spannen of de song op 1 staat met Kerstmis. Dat wordt komende vrijdag bekend.

Jarvis Cocker had in de jaren negentig een aantal hits met zijn band Pulp. Common People is de bekendste. Ook met Disco 2000 scoorde de band een bescheiden hit in Nederland.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren