logo songteksten.net

'Ruth Wilson verliet The Affair vanwege onprettige werksfeer'

Kijkers speculeerden al sinds het abrupte vertrek van Ruth Wilson bij The Affair over de reden waarom. Dat de actrice in interviews zei dat ze niet over haar afscheid mocht praten deed vermoeden dat er iets op de set was voorgevallen. Volgens ingewijden van de Amerikaanse dramaserie wilde Ruth niet terugkeren na het vierde seizoen vanwege een onprettige werksfeer en de vele naaktscènes, vertelden ze aan The Hollywood Reporter.

De actrice, die de rol van Alison Lockhart vertolkte, zou vinden dat het vele bloot vooral was om de kijkers te prikkelen en niets toevoegde aan het verhaal. Een ingewijde vertelde dat de Britse geregeld vroeg waarom mannen niet meer hoefde te laten zien en dat makers van de show haar daarom "moeilijk" vonden. Bedenker Sarah Treem zou het niet serieus nemen dat ze zich ongemakkelijk voelde bij de vele naakt- en seksscènes. "Ik heb Sarah Treem keer op keer actrices zien overhalen tot naaktheid, ook al voelden ze zich onprettig en waren ze volgens hun contract niet verplicht dat te doen."

Ook een incident met producent Jeffrey Reiner zat Ruth naar verluidt niet lekker. De producent zou tijdens opnames in 2016 in beschonken toestand hebben geklaagd tegen Girls-bedenkers Lena Dunham en Jenni Konner, die in de buurt opnames hadden. Ruth weigerde een seksscène te doen, tot groot ongenoegen van Jeffrey. "Hij wilde dat Lena de actrice zou overhalen om 'haar tieten of op z'n minst wat vagina' op tv te laten zien", schreef Jenni na afloop op haar website. Ze noemde de namen van de producent en de actrice niet, maar volgens de bronnen van The Affair ging het over Ruth.

Belachelijk

Sarah Treem ontkent alle aantijgingen. Ze stelt dat ze alles in haar macht heeft gedaan om ervoor te zorgen dat Ruth zich op haar gemak voelde. "Het idee dat ik een onveilige omgeving in stand zou houden of een vrouw zou lastigvallen tijdens een van mijn shows is belachelijk en verre van de realiteit."

The Affair stopte vorige maand na vijf seizoenen. De serie, waarin ook Dominic West, Joshua Jackson en Maura Tierney hoofdrollen speelden, werd geprezen door critici en sleepte meerdere Golden Globe Awards in de wacht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren