Tijdschrift &C zegt sorry voor Wendy van Dijk-artikel

Door ANP, donderdag 19 december 2019 17:20, views: 34, bron: ANP

De redactie van &C Magazine, het blad van Chantal Janzen, heeft haar excuses aangeboden voor de aankondiging van een artikel in het januarinummer. In de editie vertelt Wendy van Dijk, een onbekende naamgenoot van de presentatrice, over haar cocaïneverslaving. Het bericht zorgde voor commotie omdat over Wendy eerder werd geroddeld dat ze worstelde met een verslaving.

De link met de presentatrice was van tevoren niet gelegd door de redactie. "Het is bij ons gebruikelijk dat hoofdpersonen in dit soort artikelen met naam en toenaam genoemd worden omdat het waargebeurde verhalen betreft en geen door een redactie geschreven fictie. Wij hebben als redactie zijnde deze journalistieke afweging ook nu laten prevaleren omdat wij ons niet voor konden stellen dat hier een verband zou ontstaan met een achterhaald en onwaar verhaal over presentatrice Wendy van Dijk. Helaas hebben wij hierbij een inschattingsfout gemaakt en is dit wel het geval gebleken. Als &C Magazine willen wij hierbij onze welgemeende en oprechte excuses aanbieden aan presentatrice Wendy van Dijk voor de onterechte en pijnlijke associaties die hierdoor ontstaan zijn."

Ook Chantal laat in een reactie weten het pijnlijk te vinden. "Ik vind het heel pijnlijk dat dit persbericht zo door ons verstuurd is. De mooie foto's van de dame die bij het artikel staan in ons magazine, hadden we ook meteen in het persbericht moeten plaatsen. Door louter de naam te vermelden is deze kwestie ontstaan en dat had niet mogen gebeuren."

Eerder dit jaar was er ook al iets voorgevallen tussen Chantal en Wendy. Vanuit Wendy's Twitter-account werden meerdere haatberichten over Chantal geliket. Ze zei daarna dat haar account was gehackt. "Ondanks de recente 'Twitter-kwestie' wil ik net als in eerdere berichtgeving hierover laten weten dat ik altijd prettig met Wendy heb samengewerkt en ik heb dan ook geen negatieve gevoelens jegens haar. Net als onze redactie vind ik deze onhandige en ongelukkig gemaakte gelijkenis alleen maar zeer vervelend."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren