Davina Michelle stijgt flink in de Top 2000

Door ANP, vrijdag 20 december 2019 07:09, bron: ANP

In het kielzog van Danny Vera - met Rollercoaster de hoogste binnenkomer ooit - is er ook voor een andere Nederlandse artiest succes in de Top 2000. Davina Michelle stoomt met het nummer Duurt te lang op richting de top 100. De volledige lijst wordt vrijdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur onthuld in NPO Radio 2-programma De Wild in de middag.

Davina Michelle was vorige editie de hoogste Nederlandse binnenkomer, op plek 477. Dit jaar stijgt het nummer liefst 333 plaatsen, naar positie 144 in de jaarlijkse lijst 2. Daarmee is Duurt te lang volgens NPO Radio 2 al echt een nieuwe Nederlandse klassieker.

Het AD meldt dat Elton Johns elf noteringen van vorig jaar nu flink in de lift zitten, aangewakkerd door de film Rocket Man en zijn afscheidstournee. Gemiddeld gaan zijn nummers 270 plekken omhoog. Goodbye Yellow Brick Road en Don't Go Breaking My Heart keren terug in de lijst.

Traditionele afsluiter

Naast Danny Vera is songfestivalwinnaar Duncan Laurence ook een nieuwe Nederlandse binnenkomer. Zijn hit Arcade staat op plek 160, zo werd donderdag bekendgemaakt in RTL Boulevard.

De Top 2000 gaat woensdag 25 december om 08.00 van start en wordt uitgezonden vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum. Op oudjaarsdag, vlak voor de jaarwisseling, wordt de lijst traditiegetrouw afgesloten met Bohemian Rhapsody van Queen. Het nummer staat voor de zeventiende keer op plek één.

Slechts vier keer stond een ander nummer bovenaan. Twee maal was dat Hotel California van The Eagles, de nummer twee van dit jaar. Ook Boudewijn de Groot, met Avond, en John Lennon, met Imagine, voerden de lijst ooit aan.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren