logo songteksten.net

Cast Christmas Show teert nog dagen op applaus

De cast van de Christmas Show gaat straks met een euforisch gevoel de kerst tegemoet. Het applaus en gelach van vijf volle Ziggo Domes in twee dagen doet namelijk veel met een mens, zeggen hoofdrolspelers Buddy Vedder en Ger Otte tegen BuzzE.

"Het is een heel bizar gevoel", legt Buddy uit. "In een gewoon theater heb je misschien 900 man of 1200 als je in een grote zaal staat. Dat is nu even keer tien he. Het gevoel dat je krijgt van het publiek wanneer je een liedje hebt gezongen daar kan je heel lang mee voort." Ger vult aan: "Ja, daar kan je wel even op teren."

Buddy en Ger zijn beiden oudgedienden bij de Christmas Show, die dit jaar aan zijn vijfde editie toe is. Dit jaar staat het verhaal Doornroosje en de Kerstprins centraal. "Voor mij is het alweer de vierde keer dat ik meedoe. Alleen de eerste keer was ik er niet bij", aldus Buddy. Volgens hem is er steevast een ‘harde kern’ die terugkeert voor nog een jaar. "Ger en ik zien elkaar het hele jaar overal en nergens en met kerst weten we: we vieren samen kerst."

Ingrediënten

Volgens Ger, voor de tweede keer van de partij, voelt het dan ook als een soort reünie. Ook andere spelers als Carlo Boszhard, Celinde Schoenmaker en Esmée van Kampen keren terug. "Dat is ook wel fijn omdat je natuurlijk maar een korte periode met elkaar speelt, dan weet je: met kerst zien we elkaar weer."

De show van dit jaar belooft weer behoorlijk wat spektakel. "Er is vuur, vuurwerk, grote kostuums, veel dansers, grote ledschermen en misschien wel vliegende mensen en een mooi kerstverhaal. Dat zijn de ingrediënten", somt Buddy op. Hij vindt het ook een eer dat Celinde er weer is. "Zij is momenteel gewoon een wereldster. En met het script van Carlo en Maurice Wijnen weet je zeker dat er gelachen gaat worden."

Voorrecht

Als het aan Buddy en Ger ligt, doen ze daarom volgend jaar weer gewoon mee. "Ik heb er nu ook geen seconde over getwijfeld", aldus Ger. "Het is echt een voorrecht." Buddy: "Ja, 100 procent. Ik zeg altijd maar als de shows zijn afgelopen: tot volgend jaar."

De Christmas Show wordt zaterdag en zondag in totaal vijf keer opgevoerd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren