logo songteksten.net

Heideroosjes na Paradiso terug in winterslaap

Met een uitverkocht concert in Paradiso in Amsterdam sluiten de bandleden van punkband Heideroosjes zaterdagavond hun jubileumjaar af. De bandleden hebben met elkaar afgesproken dat ze ondanks deze succesvolle comeback en reünie volgend jaar niet zullen optreden, zegt frontman Marco Roelofs stellig.

"We zijn niet te boeken volgend jaar. We gaan in winterslaap en we bepalen zelf of en wanneer we weer wakker worden", zegt zanger en gitarist Roelofs. Hij spreekt van een open einde voor de Limburgse band, die 30 jaar geleden werd opgericht en in 2012 stopte. "Een open einde vinden we fijn, omdat we erachter zijn gekomen dat het heel prettig is om Heideroosjes af en toe in ons leven te hebben."

De vier muzikanten zeggen te zijn overvallen door de grote belangstelling voor hun reünie. Hun eerste jubileumconcerten begin dit jaar waren in letterlijk 3 minuten uitverkocht. "We vonden het overweldigend dat er echt nog heel veel mensen zijn die ons willen zien en geïnteresseerd zijn in wat we doen", zegt Roelofs. De band stond daarna op festivals als Paaspop, Zwarte Cross en Pukkelpop en besloot nog vijf slotconcerten in december te geven, met Paradiso als afsluiter.

Generaties

Marco noemt Paradiso een iconische zaal om het rondje slotconcerten af te sluiten. "We hebben er zelf vijf keer gestaan in een uitverkocht huis." De Heideroosjes-frontman verwacht net als bij de andere slotconcerten eerder deze maand in Utrecht en Leuven een bonte mengeling van generaties in het publiek. "We verwachten oude fans, maar ik zie ook tieners in de zalen die met hun ouders meekomen. Vroeger waren ze te jong en nu kunnen ze eindelijk de band zien."

Om het jubileumjaar feestelijk af te ronden bracht Heideroosjes vorige week het live-album ‘30 years…live!’ uit, met daarop veertien klassiekers, waaronder ‘Sjonnie & Anita’ en ‘I'm not deaf, I'm just ignoring you’ en ‘Homesick For A Place...’. Het album kwam vrijdag binnen op nummer 52 in de Vlaamse Ultratop 200.

Festivals

Inmiddels kloppen alweer grote festivals op de deur van het boekingskantoor van Heideroosjes, maar de band doet voorlopig niet open. Roelofs: "Een grote Amerikaanse band heeft ons zelf gevraagd om mee te gaan op tournee. Als podiumdier moet ik soms hard in mijn hand bijten om nee te blijven zeggen tegen aanbiedingen waar we vroeger voor op knieën hadden gekropen. Het is jammer."

Het afgelopen jaar noemt Marco een cadeautje. "Tot 2012 zaten we in een ratrace, daar liep het op stuk. We traden veel op in het buitenland, want in ieder land zijn liefhebbers voor onze muziekstroming. We maakten veel kilometers en dat kost veel energie. De jubileumtour was fijn, we kwamen op plekken en festivals waar we vroeger ook stonden. Maar na 21 shows dit jaar komen er ook weer herinneringen aan die ratrace naar boven. Voor ons alle vier geldt dat we na het stoppen van de Heideroosjes ons leven weer moesten opbouwen. Zelf ben ik programmeur bij poppodium De Effenaar, bassist Fred en gitarist Frank hebben elk een eigen zaak waar ze zich weer op willen focussen. Drummer Igor toert als drumroadie met metalacts Epica en Powerwolf. We hadden ons leven allemaal net weer op de rit en daar kwam het Heideroosjes-jubileum doorheen fietsen. Het is uit de klauwen gelopen, dus hebben we een winterslaap met elkaar afgesproken. Ik ga altijd door met het schrijven van liedjes en met de band STAVAST. Ik ben benieuwd wat er nu gebeurt na een jaar punken, wat dat voor liedjes oplevert."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren