logo songteksten.net

Martin Garrix en oud-management en label krijgen gelijk van hof

Zowel Martin Garrix als zijn voormalige platenlabel en management hebben gelijk gekregen in een langlopende zaak over oude contracten. De rechter gaf eerder de dj gelijk, waarna zijn oude platenlabel Spinnin' Records en management Music Allstars (MAS) in hoger beroep gingen. De uitspraak werd eerder dit jaar een paar keer verschoven omdat de omvang van de ingediende stukken erg groot was. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft dinsdag alsnog uitspraak gedaan.

De 23-jarige dj stapte in 2017 naar de rechter omdat hij zich misleid voelde door Spinnin' Records en MAS toen hij op 16-jarige leeftijd zijn eerste contract tekende. Garrix zei dat hij destijds zonder enige ervaring in de muziekindustrie werd gedwongen zijn muziekrechten over te dragen. Daarnaast was Eelko van Kooten toen directeur van beide bedrijven en was er volgens Martijn Garritsen, zoals de dj echt heet, sprake van belangenverstrengeling. De rechter gaf hem gelijk en alle contracten tussen de drie partijen werden ontbonden. Ook kreeg de dj de rechten op zijn eigen geproduceerde nummers in handen. Spinnin' Records en MAS gingen daarop in hoger beroep. Zij vonden dat er ten onrechte een beeld is geschetst dat de dj 'te grazen' is genomen.

Het hof stelde dinsdag dat niet kan worden gezegd dat de dj inderdaad op het verkeerde been is gezet. Wel blijven de contracten beƫindigd en behoudt Garrix de rechten op zijn eigen geproduceerde liedjes. Ook moet de dj een nog vast te stellen managementvergoeding betalen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren