logo songteksten.net

Ook Nederlandse bioscopen krijgen 'vernieuwde' Cats

Ook in de Nederlandse bioscopen zal op korte termijn de 'vernieuwde' versie van de geplaagde musicalfilm Cats te zien zijn. Dat heeft distributeur Universal Pictures International Netherlands dinsdag laten weten.

De woordvoerder van UPI kan niet zeggen wanneer de nieuwe versie in de theaters te zien zal zijn. "We zijn er hard mee bezig", stelt ze. De kans lijkt groot dat tijdens de kerstdagen nog de 'oude' versie van Cats in de theaters te zien is.

De Amerikaanse studio Universal liet dit weekend weten dat Amerikaanse bioscopen een 'geüpdatete' versie van de film krijgen. De nieuwe Cats zou verbeterde special effects hebben.

Kritiek

De verfilming van Andrew Lloyd Webbers bekende musical werd afgelopen week neergesabeld door recensenten. Naast kritiek op het onduidelijke verhaal werd ook het deels met computeranimatie gecreëerde uiterlijk van de katten in Cats bespot.

De film, met onder meer Taylor Swift, Idris Elba en Judi Dench in de cast, wist in Amerika afgelopen week slechts 6,5 miljoen dollar op te halen, waar zeker 15 miljoen was verwacht.

In Nederland draait Cats sinds donderdag in de bioscopen. De film staat niet in de top 10 met best bezochte bioscooptitels van dit moment.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren