logo songteksten.net

Top 2000 barst los met mash-up Bart Arens

In een goed gevuld Top 2000 Café in Beeld en Geluid in Hilversum is woensdagochtend de 21ste editie van de Top 2000 afgetrapt. Rond de klok van 08.00 uur zette dj Bart Arens achter een vleugel een speciale mash-up in, waarna de iconische Top 2000-tune klonk en met Suite: Judy Blue Eyes van Crosby, Stills & Nash, de nummer 2000 van dit jaar, de lijst écht begon.

"Eerste Kerstdag 2019: we nemen afscheid van een decennium", zei NPO Radio 2-dj Jan-Willem Roodbeen, die de eerste uren van de lijst voor zijn rekening neemt. "Er ligt weer genoeg moois in het vooruitzicht en er is genoeg om achter te laten. We gaan op weg naar 2020 en tellen niet af in uren, minuten of seconden, maar in nummers. Het zijn er 2000, samengesteld door jou."

Naast Crosby, Stills & Nash zijn het eerste uur onder meer Christina Aguilera met Beautiful en Marvin Gaye met Let's Get it On te horen. Ook worden in het eerste uur twee platen gespeeld die nooit eerder in de lijst stonden: Grounds For Divorce van Elbow en Theme From Mahogany (Do You Know Where You're Going To) van Diana Ross.

De komende dagen telt de 'lijst der lijsten' af naar de nummer één, Bohemian Rhapsody van Queen. Die band staat dit jaar overigens 37 keer in de Top 2000 - één keer meer dan The Bealtes, de band die de afgelopen twintig jaar steevast met de meeste nummers in de lijst stond.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren