logo songteksten.net

Bart Arens vindt Top 2000 mooiste radio die er is

Bart Arens vindt het een eer om weer van de partij te zijn in het dj-team van de Top 2000. "Het is veruit de mooiste radio die je kunt maken met alleen maar fantastische platen", zei hij woensdag tegen BuzzE, enkele uren nadat hij op spectaculaire wijze de 21e editie van de lijst aftrapte in het Top 2000 Café in Beeld en Geluid.

Nadat collega Jan-Willem Roodbeen het spits afbeet, presenteerde Bart tussen 10.00 en 12.00 zijn eerste uren van dit jaar. Niet alleen voor de radioluisteraars maar ook voor een vol café en talloze meekijkers op internet en tv. "Normaal is radio een of twee man in een hokje, dat is tijdens de Top 2000 niet zo. Dat iedereen zo mee kan kijken is raar, maar het went gek genoeg heel snel", aldus de dj. "Het is ook heel erg leuk. Je kunt hier in het café bijvoorbeeld direct de emotie bij de luisteraar zien."

Al enkele jaren mag Bart met een mash-up het spits afbijten. "Daar zijn we in 2015 mee begonnen. We wilden een samenvatting van de Top 2000 maken, een blauwdruk van de lijst." Dat is ook dit jaar gelukt, met fragmenten van onder meer AC/DC, Bob Marley, Faithless en Suzan & Freek.

"Die opening doet wel wat met je", geeft Bart toe. "Het is live en dus enorm spannend. Daar lig je wel even wakker van. Er mag immers niets verkeerd gaan."

Tijdens de Top 2000 wordt traditiegetrouw afgeteld naar het nieuwe jaar. Op oudejaarsavond tegen middernacht wordt de lijst voor de zeventiende keer afgesloten met Bohemian Rhapsody van Queen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren