Advocaten krijgen tien keer meer dan slachtoffers Weinstein

Door ANP, zaterdag 28 december 2019 12:19, views: 8, bron: ANP

Advocaten die de vermeende slachtoffers van Harvey Weinstein bijstaan, krijgen mogelijk tien keer zoveel als de slachtoffers zelf als de omstreden miljoenenschikking tussen zijn filmstudio en de vrouwen doorgaat. Dat hebben juridische bronnen gezegd tegen de Britse krant The Guardian.

Meer dan dertig actrices en voormalige medewerkers van de filmmagnaat bereikten eerder deze maand een akkoord over een schikking wegens seksueel wangedrag, waaronder verkrachting. Als de betrokkenen en de rechtbank ermee instemmen, komt een einde aan de civiele zaken die de vrouwen tegen Weinstein hadden aangespannen.

De deal kreeg veel kritiek van advocaten en enkele van de slachtoffers, die nu overwegen het akkoord alsnog af te wijzen. Die kritiek betreft onder meer het hoge percentage dat van de afkoopsom naar de advocaten gaat.

De oud-filmproducent hoeft de schikking overigens niet uit eigen zak te betalen. Daar draaien verzekeraars voor op. Ook hoeft Weinstein niet toe te geven dat hij zich schuldig maakte aan strafbaar gedrag.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren