logo songteksten.net

Oscarcampagne voor Cats geannuleerd

Filmstudio Universal heeft besloten om de stekker te trekken uit de Oscarcampagne voor de film Cats. Dat is te zien op de For your consideration-pagina van de studio. Op die pagina was eerst een grote plek gereserveerd voor de filmversie van de bekende musical, maar die is nu weggehaald.

De film van regisseur Tom Hooper werd groots aangekondigd, en had een sterrencast met onder andere Taylor Swift, Idris Elba en Judi Dench. Maar al vanaf de eerste dag werd het resultaat compleet afgeschoten door critici. En van het budget van 95 miljoen dollar, werd slechts 12 miljoen dollar terugverdiend. Critici noemden de film "weerzinwekkend" en "onnodig geseksualiseerd". Ook de bekende liedjes kwamen volgens de pers niet goed tot hun recht op het grote doek.

Op de For your consideration-pagina promoot de filmstudio de films die de grootste kans maken op belangrijke filmprijzen. Daar is Cats nu dus niet meer op te zien. Ook het lied Beautiful Ghosts, geschreven door Taylor Swift en componist Andrew Lloyd Webber, maakt geen kans meer op een Oscar. Wel heeft het een Golden Globe-nominatie gekregen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren