Netflix-film Marriage Story is toch te zien in China

Door ANP, maandag 30 december 2019 15:33, bron: ANP

Chinese filmliefhebbers krijgen volgend jaar toch de kans om het geprezen Netflix-drama Marriage Story te zien. Omdat de streamingdienst er is geblokkeerd, is er een deal gemaakt met een lokale distributeur om de film er in de bioscopen te laten draaien. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Het plan is dat Marriage Story in februari in première gaat, bevestigt een woordvoerder van distributeur Road Pictures. De distributeur is blij met de deal. "Marriage Story's subtiele en realistische - en soms humoristische of levensechte - beeld van liefde, huwelijk en familie in alle vormen en maten gaat zeker voor herkenning zorgen en een sterke emotionele reactie teweegbrengen bij het Chinese publiek."

Marriage Story, waarin Scarlett Johansson en Adam Driver de hoofdrollen vertolken, was kort voor de première op 6 december enkel in de Noord-Amerikaanse bioscopen te zien. Dit was om in aanmerking te kunnen komen voor een Oscar. De door Noah Baumbach geregisseerde film is ook de grootste kanshebber op een Golden Globe Award. Tijdens de prijzenregen op 5 januari maakt de film kans op zes beeldjes.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren